Кухни.БГ – материали

Както споменахме и в началото на нашата страница ние - Kuhni.BG сме специализирани предимно в изработката на кухни от ПДЧ, МДФ и масив.

ПДЧ е съкратеното наименование на Плоча от Дървесни Частици. Този материал е създаден и патентован през 1936 година от Пфол в Германия и представлява три слоя дървесни частици примесени със смола.

Обикновено в средния слой на ПДЧ са разположени по груби частици - трески, а двата крайни слоя се състоят от фини и плътно пресовани частици.

След шлайфане и лакиране, материалът намира широко приложение в мебелното производство. Произвежда се и се продава на плочи.

Kuhni.BG препоръчва да не се правят компромиси и да се използва ПДЧ само на водещи световни производители- Egger, Shelman SA Greece,Wodego Germany, Fundermax, Duropal, Kronospan Bulgaria, Doellken Germany, Sifar Italy,GLUNZ AG.

МДФ- Medium Density Fiberboard (дървесено влакнести плоскости със средна плътност.)

МДФ е материал с финна и влакнеста структура. Създаден е в края на 60-те години в САЩ.

Характерен е с високи качествени характеристики като еластичност и якоста на опъване, нищожно набъбване след потапяне във вода и ниско садържание на формалдехид.

Работният плот на всяка кухня също е много важен. Той трябва да е водо- и топло устойчив. Препоръчваме марките Duropal, GetaLit, Westag & Getalil AG.

Механизмите и мебелният обков използвани от Kuhni.BG, са също от водещи световни производители - Blum и Hafele.

Кантовете и лайсните са ни на фирмите Egger, Kronospan, Fundermax и други.

По желание на клиента може да се използват и други производители!